Нашата етика

Нашата етика

Our Ethical Practices

Нашите етички практики

___________________________________________

Во ОМИ, ние сме посветени на етички практики за фер трговија за да спречиме експлоатација на работници или природни ресурси во производството на облека.

Ние лично веруваме дека среќните работници се изедначуваат со подобро изработена облека бидејќи работниците се повеќе мотивирани да извршат добра работа ако работат со добри практики за вработување и во безбедна погодна работна средина.

 

 

Factories & Working Conditions

Фабрики и работни услови

_________________________________________________

Нашите фабрики не вработуваат работници под 16 години и обезбедуваат барем минимална плата за живот како основна плата навремено.

Нашите фабрики немаат практики за присилна работа, што значи дека никој не е принуден да работи прекувремено против нивните желби и ако работи прекувремено, има дополнителен додаток за плата за прекувремена работа.

Производствените капацитети се опремени со соодветно осветлување и санитарни услови и работните услови и опремата се безбедни што е можно за да се спречат повредите поврзани со работата. Неколку примери се дека нема изложени електрични инсталации / приклучоци, има доволно простор помеѓу работните станици, безбедносната опрема како челична мрежа и ракавици и маска за лице се достапни за употреба.

 

 

 

Organic Practices

Органски практики

___________________________________

Ние работиме и со мелници за ткаенини што се Овластен GOTS & овластен OEKO-TEX 100 кои се тестирани да бидат безбедни за употреба кај луѓето и со употреба на практики за органско производство.

Нашата фабрика исто така го помина БСЦИ сертификација, Обезбедете им на клиентите посигурни производи.